Liia Tammes

3 poja ema.

Lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli Informaatika magistriõppe
Aasatast 2015 Robokaru Robootikakooli õpetaja.
2018 aastal lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli tehnikaõpetaja lisaeriala

Lisaks kõigele muule ka mesinik ning ajaloolise kostüümi uurija.

Robootika hõlmab minu jaoks nii palju olulisi väärtusi – uudishimu, loovus, julgus, sõprus, teadmised. Aga kõige peamiseks jõuks, mis mind inspireerib on lapsed. Tegelikult sai kogu Robokaru Robootikakool alguse just lastest. Minu oma vanim poeg soovis juba lasteaias õppida robootikat. Aga meile kõige lähimas koolis ei olnud seda võimalust. Laps sai küll kooli, kus robootikat õpetati juba 1. klassist, aga hinge jäi kripeldama. Miks peab laps, kellel on huvi, minema oma kodukoha kooli asemel 20 km eemal asuvasse kooli, et järgida oma huvisid.

Julgust kokku võttes sai 2015 aasta sügisel alustatud paari grupiga Kiili Gümnaasiumis. Toetajateks said oma valla head ettevõtjad – ISIS medical ja Efekt. Hinges oli värin, teadmised poolikud, aga soov noortele võimalus anda, oli tugev. Oma mentoriks tollest ajast pean Mai Pitsnerit Laagri Roboringist, kes julgustas ja aitas. Nii see pall veerema hakkas.

Tutvusin tänu oma lastesle First Lego League võistlusega ja siis olin “müüdud”. Robootika koos selle võistlusega on noori nii palju arendav ja motiveeriv. Taipasin, et see on see, mida ma tahangi noortega jagada. Anda neile võimaluse leida enda tugevused ja arendada oma huvist tuleviku töö. Edasine on aga juba puhas lõbu. Ma olen üks vähestest inimestest, kes saab öelda, et ta mängib tööl LEGO klotsidega.